Content gerelateerde | SEO

Unieke content scoort zeer goed bij Google. Google rankt originele content over bepaalde onderwerpen beter dan gejatte dubbele content. De lengte van de content is ook belangrijk, zorg ervoor dat deze minimaal 300 woorden bevat en het kernwoord waarop je jouw tekst schrijft regelmatig voorkomt, maar niet te vaak! Zorg voor een goede structuur en een heldere lay-out.

Unieke content scoort zeer goed bij Google. Google rankt originele content over bepaalde onderwerpen beter dan gejatte dubbele content. De lengte van de content is ook belangrijk, zorg ervoor dat deze minimaal 300 woorden bevat en het kernwoord waarop je jouw tekst schrijft regelmatig voorkomt, maar niet te vaak! Zorg voor een goede structuur en een heldere lay-out.

Content

Schrijvers vinden het heerlijk om mooie content te creëren, voor anderen een lastige opgave. Nadat de content is gemaakt, dient deze nog gerestyled te worden voor Google. Denk bijvoorbeeld aan structuur, additionele informatie (zoals metatags en rich snippets) voor een optimale ranking. Nóg mooier is dat de content wordt gedeeld door andere hoog gerankte sites. Zorg er dus voor dat de content informatief, duidelijk en zoveel mogelijk onafhankelijk is van jouw organisatie. Commerciële verkoopteksten zullen niet vaak worden gedeeld door anderen, houd het dicht bij jezelf.

Kwalitatieve en unieke content

Unieke content scoort zeer goed bij Google. Google rankt originele content over bepaalde onderwerpen beter dan gejatte dubbele content. De lengte van de content is ook belangrijk, zorg ervoor dat deze minimaal 300 woorden bevat en het kernwoord waarop je jouw tekst schrijft regelmatig voorkomt, maar niet te vaak! Zorg voor een goede structuur.

Tip: schrijf de content voor Google, gebruik hierbij de zoekwoorden vanuit jouw zoekwoordenanalyse voor deze pagina

Structuur

Maak gebruik van koppen

Gebruik koppen in de tekst. Meest gebruikte tags hiervoor zijn h1 t/m h4 tags. Dit geeft de belangrijkheid aan. H1 is de belangrijkste koppen en h6 minst belangrijk. Gebruik h1 tags niet te vaak op een pagina, anders verliest deze zijn waarde van belangrijkheid.

Maak gebruik van opsommingen

Leesbaarheid is belangrijk binnen de aangeboden content, waarin structuur een grote rol speelt. Maak gebruik van lijsten met bullets op nummers om opsommingen weer te geven.

Interne links

Gebruik links naar andere plaatsen binnen jouw website om de CTR (click-through-rate) te verhogen. Dit is een belangrijk onderdeel van Google om te zien of jouw website interessant is waar bezoekers meerdere pagina’s bekijken per sessie.

Afbeeldingen en Multimedia

Het gebruik van afbeeldingen en video’s is zeker aan te raden. Zeker embedded video’s (zoals Youube, Vimeo etc.) zorgen ervoor dat jouw onderwerp een extra belichting krijgt. Daarnaast maakt beide mediakanalen gebruik van zgn. “ tags” die het onderwerp weergeven waar deze video over gaat. Dit biedt meerwaarde (volgens Google) over jouw content en dus een betere vindbaarheid en ranking.

Bij afbeeldingen kun je ook gebruik maken van 3 informatiebronnen, namelijk:

  1. De titel, zichtbaar wanneer je met de muis over de afbeelding hovert;
  2. Alt-tags, deze geeft additionele informatie over de afbeelding, niet zichtbaar voor de websitebezoeker;
  3. Omschrijving, dit is voor blinden en slecht-zienden die gebruik maken van screenreaders;

Tip: Gebruik met name de Alt-tags om jouw zoekwoorden in te verwerken

Duidelijke Call-to-Action

Belangrijk onderdeel en mag en kan niet worden vergeten. Een duidelijke caal-to-action. Je wilt dat jouw bezoeker een actie uitvoert, bijvoorbeeld het invullen van een formulier, inschrijven van een nieuwsbrief. Het achterlaten van een mailadres is zeer belangrijk voor eventuele opvolging. Als een persoon/bedrijf een actie uitvoert op de site, noemen wij dit een conversie. Er is een doel behaalt.

Meta-Tags

Maak gebruik van alle extra informatie die je mee kunt geven. Bijvoorbeeld paginatitel, pagina-omschrijving en als je toch bezig bent kun je ook de keywords meegeven. Helaas is dit laatste onderdeel te vaak misbruikt, dat Google hier zeer weinig tot geen waarde meer aan hecht. Natuurlijk kun je deze mehodiek gebruiken en kun je ongeveer 20 zoektermen ingeven. Houd deze woorden relevant aan de content van jouw pagina en probeer zowel Short Tail (brede zoekopdracht; bijvoorbeeld: “Fiets”) als Long Tail (specifiekere zoekopdracht; bijvoorbeeld: rode kinderfiets) erin te verwerken.

Rich Snippets / Microformats

Rich Snippets gaat verder dan de meta-tags. Dit is een stuk code die Google helpt met het crawlen jouw site. Net als Meta-Tags wordt deze code niet gezien door de bezoeker, maar geeft aanvullende informatie. Bijvoorbeeld bedrijfsgegevens, productgegevens (incl. prijs) en recenties (star-ratings). Dit laatste heb je vast wel eens gezien bij zoekopdrachten, dan staan er een aantal sterren bij een website. Persoonlijk is dit een hele krachtige, want hierdoor valt jouw site extra op in zoekopdrachten.